weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Romatizma Belirtileri

Romatizma Belirtileri

Romatizma Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Romatizma belirtileri birçok insan tarafından araştırılıyor. Her yaştan insan görülebilen romatizma, sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Artrit terimi altında gruplanan bu hastalık, bağışıklık sisteminin kaslara, tendonlara ve eklemlere saldırması sonucunda meydana geliyor. Kaslarda ağrı, şekil bozukluğu, şişlik ve hareket kısıtlığı yaratıyor. Kendi içinde türler içeren bu hastalık, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebiliyor.

 

Romatizma Nedir?

Romatizma belirtileri öncesinde bu hastalığın ne olduğundan bahsedelim. Tendonları, eklemleri, kemikleri, bağları ve kasları etkileyerek hareket kısıtlılığı ve ağrı yaratan bir hastalık türüdür. Kas ve iskelet sistemi bozukluğu olarak lanse edilir. Hemen her yaşta ortaya çıkma ihtimali vardır. Savunma mekanizmasında çeşitli bozuklukları beraberinde getirir. Bu hastalıkların en tehlikeli çeşidi ise romatoid artrit şeklindedir. Genel olarak hareket kabiliyetinin azalması, şişlik ve ağrı ile meydana gelen bir hastalıktır. Obezite, çevresel faktör, yaş, cinsiyet ve genetik nedenler sonucunda oluşur. Romatizmanın, kilo sorunu olan bireylerde daha çok ağrıya yol açtığı bilinir. Eklemlerde şişlik, ağrı ve sıcaklık ile kendini belli eder. Tedavi edilmez ise daha ciddi hastalıklara yol açma ihtimali vardır.

 

Romatizma Belirtileri Nelerdir?

Romatizma çok çeşitli belirtiler gösterir. Birden çok eklemde meydana gelen ağrı, sertlik, kızarıklık ve şişlik, hastalığın en belirgin belirtisidir. Romatizma belirtileri, sabah saatlerinde ya da otururken oluşan kas sertliği ile beraber ateş, yorgunluk, hassasiyet ve hareket kısıtlılığı da yaratır. Romatizma belirtileri arasında birden çok eklemde oluşan sertlik, kızarıklık, ağrı ve şişlik ön plana çıkar. Özellikle de diz, dirsek ve bileklerde ağrı, daha yoğun biçimde hissedilir. Romatizma belirtileri söz konusu olduğunda döküntü, el ve ayak tırnaklarında değişim, beze oluşumu, ağız kuruluğu, gözlerde yanma ve tahriş, iştahın azalması, böbrek fonksiyonunun bozulması, harekette tutukluk, sırtta ağrı, saç dökülmesi, kronik yorgunluk ve enerjinin düşmesi, ateş de bir adım öne çıkar.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rektum Kanseri Belirtileri

Rektum Kanseri Belirtileri