weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Sinüzit Belirtileri

Sinüzit Belirtileri

Sinüzit Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Sinüzit belirtileri sıklıkla sorgulanır. Bu rahatsızlık, yüz kemiklerinin içindeki boşluk alanların iltihaplı dokuyla dolmasından ötürü meydana gelir. Koku almada güçlük yaşama, geniz akıntısı, baş ağrısı, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi semptomlara yol açmaktadır. Genellikle antibiyotik, nazal ilaçlar ve ağrı kesiciler ile tedavi edilebilir. Sinüzit belirtilerini ve tedavi yollarını sizler için açıkladık.

 

Sinüzit Belirtileri Nelerdir?

Sinüzit durumunda yeşil veya sarı tonlarda gelen burun akıntısı, yüzde dolgunluk, burnun tıkanması, ateş, koku alma duyusunun azalması ve yoğun baş ağrısı gibi belirtiler dikkat çeker. Sinüzit belirtileri, hastalığın kronik ve akut olmasına göre değişiklik gösterir. Ancak bazı belirtiler her iki sinüzit durumunda da ortaya çıkar. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi sarı ya da yeşil renkteki burun akıntısı hali en belirgin sinüzit belirtileri arasında yer. Bunun haricinde ateş, tükenmişlik, yorgun hissetmek ve halsizlik de sık olarak görülür. Sinüzit durumunda ortaya çıkan belirtiler bu kadar da değildir. Ek olarak; ağız kokusu, öksürük, üst çenede ve dişlerde ağrı, kulakta basınç hissetmek ve koku alma hissiyatının kaybolması da sinüzitin belirtileri arasında konumlanır.

 

Sinüzit Tedavisi Nasıldır?

Sinüzit belirtileri hakkında bilgi verdik. Peki, sinüzit tedavisi nasıl olur? Öncelikle bilmelisiniz ki, sinüzit hastalığı doğru tedavi edilmediği sürece başka hastalıklara davetiye çıkarır. Bu hastalıklar ise beyin apsesi, menenjit, göz enfeksiyonu, reflü, kronik gastrit ve farenjit şeklindedir. Bu hastalık kronik, subakut ve akut olarak sınıflandırılır. Akut sinüzit ortalama dört hafta kadar devam eder. İlaç tedavisi ile kendiliğinden geçmektedir. Akut sinüzit, iyileşmeyen bir kroniğe dönüşmüş ise ortalama üç ay kadar hastalık devam eder. Bu bağlamda ilk olarak antibiyotik ilaç tedavisi uygulanır. İlaç ile tedavi edilemiyorsa ve sinüzit belirtileri sürüyor ise sinüzit ameliyatı gündeme gelir. Şiddetli, uzun süreli ve kötüye giden bir sinüzit durumu var ise genel olarak sinüzit özel ilaçları ile tedavi mümkündür.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prostat Belirtileri

Prostat Belirtileri