weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam SMA Belirtileri  

SMA Belirtileri  

SMA Belirtileri  
Okunma Süresi: 2 dk

SMA belirtileri birçok vatandaşın merak ettiği bir konudur. Bu hastalık spinal musküler atrofi olarak da isimlendirilir. Kas zayıflığı ve kaybına neden olan ve çok fazla yaygın olmayan bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Vücut üzerinde bulunan birçok kası tutarak kabiliyetini olumsuz anlamda etkiler. Bireylerin yaşam kalitesini ciddi manada düşürür. Ayrıca bebeklere en sık rastlanan ölüm nedeni kabul edilir.

 

SMA Belirtileri Nelerdir?

SMA belirtileri pek fazladır. Ayrıca belirtiler bireyden bireye değişiklik göstermektedir. En fazla görülen belirti ise şüphesiz ki kas güçsüzlüğü olmaktadır. Hastalığın başlama dönemine ve kişinin yapabildiği hareketlere göre sınıflandırılan dört farklı türde SMA bulunur. Muayenede görülen tip 1 hastalarında güçsüzlüğün genel ve yayılmış olduğu fark edilir. Diğer yandan tip 2 ve tip3 hastalarda güçsüzlük hali gövdeye yakın olan kaslarda ortaya çıkar. SMA belirtileri arasında dil seğirmesi, yürüme, ayakta durma ve oturmada güçlük, sık olarak düşme, yaşıtlardan geri kalma, kramp ve yürüme yeteneğinin kaybedilmesi, cılız ses ve zayıf öksürük hali, beslenme zorluğu, baş kontrolünün sağlanamaması, ellerde titreme olması, reflekslerin azalması, zayıf kas ve güçsüzlük yer alır.

 

SMA Tedavisi Nasıldır?

SMA belirtileri hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, bu hastalığın tedavisini öğrenmek isterler. Bu hastalığın henüz kesin bir tedavisi bulunmuş değildir. Fakat hastalığa dair çalışmalar global çapta devam etmektedir. Ayrıca rahatsızlığın belirtilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedaviler, uzman doktorlar tarafından uygulanır. Böylece SMA hastalarının hayat kalitesi de artırılmış olunur. SMA teşhisi konulan kişinin yakınlarının bakım hususunda bilinçlendirilmesi önemlidir. Ayrıca evde bakımın pratikleşmesi ve hastanın hayat kalitesinin artırılması yönünde çeşitli önlemler alınmalıdır. Tip 1 ve 2 hastaları çoğunlukla akciğer enfeksiyonlarından kaynaklanan solunum problemleri yaşarlar. Solunumun düzensiz ve yetersiz olduğu görülür. Nefes yollarının temizlenmesi ve hastanın bakımının en iyi şekilde yapılması çok önemlidir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
iPhone ve Android Cihazlar Arasında İletişim Daha Kaliteli Olacak!

iPhone ve Android Cihazlar Arasında İletişim Daha Kaliteli Olacak!