weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Tansiyon Yükselmesi Belirtileri

Tansiyon Yükselmesi Belirtileri

Tansiyon Yükselmesi Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Tansiyon Yükselmesi Belirtileri

Pek çok insan tansiyon yükselmesi belirtileri hakkında çeşitli araştırmalar yapar. Çünkü sağlık sorunu birçok insanda görülür. Tansiyonun yükselmesi, pek çok nedene bağlı olarak gelişir ve aslında kan basıncı yüksekliği olarak bilinir. Ülkemizde her 3 yetişkinden birinin yüksek tansiyon sorunu vardır. Hem çevresel faktörler hem de genetik nedeni ile yüksek tansiyondan muzdarip olma durumu söz konusudur.

 

Tansiyon Yükselmesi Belirtileri Nelerdir?

Ortaya çıkan tansiyon yükselmesi belirtileri oldukça fazladır. Sessiz düşman tabiri, bu hastalık için sık olarak kullanılır. Sebebi ise senelerde hiçbir belirti göstermeden damar, kalp ve beyin gibi sistemlere hasar verebilmesidir. Bu yüzden de rutin olarak tansiyonun ölçülmesi oldukça önemli bir durumdur. En belirgin tansiyon yükselmesi belirtileri arasında görme bozukluğu, göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı, baş dönmesi ve baş ağrısı yer alır. Diğer yandan tansiyon yükselmesi belirtileri bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Diğer belirtiler arasında bacaklarda şişme, gece uykudan uyanıp idrara çıkmak, kimi zaman çok fazla idrara çıkmak, merdiven çıkarken ve yürüme sırasında zorlanmak, kulaklarda çınlama olması, burun kanaması, yorgun ve halsizlik hissetmek de yer alır.

 

Tansiyon Yükselmesi Neden Olur?

Tansiyon yükselmesi belirtileri hakkında bilgi edinmek isteyenler, bu tür bir sağlık sorununa neyin veya nelerin yol açtığını da öğrenmek isterler. Yüksek tansiyonun meydana gelme ihtimalini ortaya çıkaran etmenlerden birisi strestir. Yüksek tansiyon görülme sıklığı sigara ve alkol tüketen insanlarda daha çoktur. Hareketsiz bir yaşam biçiminin benimsenmiş olması da aynı şekilde yüksek tansiyona yol açar. Yüksek tansiyonun temel sebepleri arasında bir diğeri de gün içinde aşırı miktarda tuz tüketimidir. Şeker hastalarının yüksek tansiyondan etkilenme riskleri, diğer insanlara oranla çok daha fazladır. Aşırı kilolu olan bireylerin ortalama yüzde kırkında yüksek tansiyon sorunu görülür. Son olarak genetik yatkınlıkta bu soruna katkıda bulunur.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tiroid Belirtileri

Tiroid Belirtileri