weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Tarçının Kan Şekeri Kontrolü Üzerindeki Etkisi

Tarçının Kan Şekeri Kontrolü Üzerindeki Etkisi

Tarçının Kan Şekeri Kontrolü Üzerindeki Etkisi konusu ile karşınızdayız. Tarçın mutfakta yaygın olarak kullanılan bir baharattır ancak lezzetli tadının yanı sıra özellikle şeker hastaları için önemli olan kan şekeri kontrolü üzerinde de olumlu etkileri olabileceği bulunmuştur.

Tarçının Kan Şekeri Kontrolü Üzerindeki Etkisi
Okunma Süresi: 3 dk

Tarçın Nedir Nasıl Kullanılır?

Tarçın mutfakta yaygın olarak kullanılan bir baharattır ancak lezzetli tadının yanı sıra özellikle şeker hastaları için önemli olan kan şekeri kontrolü üzerinde de olumlu etkileri olabileceği bulunmuştur. Tarçın, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesinden sorumlu olan hormon olan insüline hassasiyeti arttırabilecek bileşikler içerebilir. Bu bileşikler ayrıca tip 2 diyabetin gelişiminde önemli bir faktör olan insülin direncinin azaltılmasına da yardımcı olabilir. Tarçın, toz, kapsül gibi çeşitli formlarda ve hatta çay şeklinde tüketilebilir. Kan şekeri kontrolünde faydalarından yararlanmak için günde 1-6 gram civarında tarçın tüketilmesi tavsiye edilir.

Bileşik Miktarı

·       Kumarin %0,03-0,31

·       Sinnamaldehit %50-80

·       Öjenol %0,01-0,09

Bu bileşikler tarçının kan şekeri kontrolü üzerindeki faydalı etkilerinden sorumludur.Tarçın kan şekeri kontrolünde yardımcı bir yardımcı olsa da uygun tıbbi tedavinin yerini alamayacağını unutmamak gerekir. Diyabetiniz varsa tarçını diyetinize eklemeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Tarçının kan şekeri seviyenizi etkili bir şekilde düzenlemenize nasıl yardımcı olabileceğini keşfedin. Tarçının kan şekeri seviyenizi etkili bir şekilde düzenlemenize nasıl yardımcı olabileceğini keşfedin

Tarçın yüzyıllardır hem yemek pişirmede hem de geleneksel tıpta kullanılan lezzetli ve aromatik bir baharattır. Ancak tarçının lezzet ve aromasının yanı sıra, özellikle kan şekeri seviyesini düzenleme konusunda sağlığa faydaları da vardır. Tarçın, insülin duyarlılığını artırabilecek ve kan şekeri seviyelerini optimize edecek biyoaktif bileşikler içerir. Bazı çalışmalar tarçının tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini düşürebildiğini ve glikoz toleransını artırabildiğini göstermiştir.Yiyecek ve içeceklerinize tarçın ekleyin: Kahvenize, smoothie'lerinize, yoğurdunuza, yulaf ezmesine ve hatta et ve güveç gibi tuzlu yemeklerinize tarçın serpebilirsiniz. Tarçın infüzyonu hazırlayın: Bir parça tarçını suda kaynatın ve infüzyon olarak içirin.

Günlük olarak kolay tüketim için tarçın takviyelerini kapsül veya toz formunda da bulabilirsiniz.

Tarçın Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

·       Sağlığa olumsuz etkileri olabileceğinden tarçını fazla tüketmeyin.

·       Diyabet için ilaç kullanıyorsanız tarçını diyetinize eklemeden önce doktorunuza danışın.

·       İnsülin duyarlılığını artırır Diyabet için ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışın

Tarçın kan şekeri düzeylerini düzenlemede etkili bir araç olabilir. Bununla birlikte, ölçülü olarak tüketmeniz ve önceden sorunlarınız mevcut ise bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Tarçın, kendine özgü tadı ve tıbbi özellikleri nedeniyle dünya çapında kullanılan popüler bir baharattır. Peki tarçının şeker hastaları için de faydalı olabileceğini biliyor muydunuz?

Tarçının kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bir çalışma, günlük tarçın tüketiminin, tip 2 diyabetli kişilerde açlık glikoz seviyelerini azalttığını ve insülin duyarlılığını iyileştirdiğini buldu

Tarçın ayrıca tip 2 diyabetli kişilerde yaygın bir durum olan insülin direncinin azaltılmasına da yardımcı olabilir.Tarçın, hücrelerin insüline yanıt verme yeteneğini geliştirerek kan şekeri seviyelerinin daha etkili bir şekilde düzenlenmesine yardımcı olur. Tarçın, iştahı azaltarak ve glikoz metabolizmasını iyileştirerek kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Kilo kontrolü bu hastalığın yönetilmesinde kritik öneme sahip olduğundan, bu özellikle diyabetli kişiler için faydalı olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nane Çayının Sindirime Faydaları

Nane Çayının Sindirime Faydaları