weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Tiroid Belirtileri

Tiroid Belirtileri

Tiroid Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Tiroid Belirtileri

Tiroid belirtileri pek çok insanın araştırdığı bir konu olarak öne çıkıyor. Tiroid aslında bir hastalık ismi olarak bilinse de esasen boğazda adem elması şeklinde tanımlanan bölgenin hemen alt kısmında, soluk borusunun ön bölümünde yer alan bir organdır. H ya da U harfine benzer ve kelebeği anımsatan bir şekli bulunur. Bazı faktörler ve nedenler, tiroid hastalığına sebebiyet verebilir. Bu yazımızda tiroit hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.

 

Tiroid Belirtileri Nelerdir?

Tiroid, T4 ve T3 isimli hormonların üretiminden ve kan dolaşımına salınmasından sorumlu olan bir organ çeşididir. Metabolizma ile alakalı bütün işlemlerin kontrol edilmesini sağlayan tiroit bezinin bu görevlerini yerine getirememesi ise pek çok sağlık sorununu beraberinde getirir. Tiroid belirtileri şeklinde de bilinen bu durum, aslında tiroid bezinin az veya çok çalışmasına bağlı olarak gerçekleşen hastalıkları içerir. Tiroid belirtileri arasında ilk sırada regl döneminde meydana gelen ağrı ve şiddet, kol ve bacaklarda ani uyuşma, depresif ruh hali, hafızanın zayıflaması, konsantrasyon eksikliği, bilinç bulanıklığı, panik atak ve anksiyete yer alır. Diğer yandan sürekli uyuma isteği, dinç uyanmamak, gün içinde çok fazla bitki hissetmek, beslenme düzeni değişmese de kilo almak veya kilo kaybetmek de tiroid belirtileri listesindedir.

 

Tiroid Sağlığına İyi Gelen Besinler

Tiroid belirtileri kadar tiroit sağlığına iyi gelen besinler de sık olarak araştırılır. Bunlar arasında ton balığı oldukça önemlidir. Bu tür balıklar selenyum bakımından zengindir ve tiroit sağlığını teşvik eder. Diğer yandan Omega-3 yağ asitleri de barındıran balık, iltihaplanmayı azaltmaya yardım eder. Brezilya cevizi, günlük selenyum ihtiyacınızı tek başına karşılayabilecek bir besin olarak lanse edilir. Deniz yosunu da tiroit için önerilen besinler arasında yer alır. Bu tür yiyecekler iyot bakımından oldukça zengindir. Dengeli bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilir. Fındık ve ceviz de tiroit için faydalı olan yiyecekler arasındadır. Yoğurt ve fermente gıdalar, bağırsak sağlığı ve tiroit üzerinde olumlu etki yapar. Bu yüzden tiroidi olanlara tavsiye edilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tiroid Kanseri Belirtileri

Tiroid Kanseri Belirtileri