weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Tüberküloz Belirtileri

Tüberküloz Belirtileri

Tüberküloz Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Tüberküloz Belirtileri

Tüberküloz belirtileri araştırılıyor. Aynı isimli bakterinin solunum yollarına girmesi ile oluşan hastalık, sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Akciğerlerde yaygın iltihap gelişmesine yol açıyor. Halk arasında ise verem hastalığı şeklinde biliniyor. Bulaşıcı bir hastalık olduğu için toplum sağlığını da tehlikeye atıyor. Bu yazımızda tüberküloz hakkında bilinmesi gereken detaylardan söz ettik. İşte verem hakkında bütün ayrıntılar.

 

Tüberküloz Belirtileri Nelerdir?

Birçok insan Tüberküloz belirtileri ile ilgili bilgi almak istiyor. Tüberküloz mikrobuyla karşılaşan bireyler, çok uzun süreler boyunca herhangi bir belirti göstermeden sağlıklı bir biçimde yaşam sürerler. Bu süreçte kişinin bağışık sistemi bakteriyle savaşarak hastalığın gelişmesini engellemeye çalışır. Fakat bağışık sistemi yeteri kadar dirençli değil ise mikroplar etkili hale gelmeye başlar. Bunun sonucunda ise Tüberküloz belirtileri görülür. Kanlı balgam, halsizlik ve yorgunluk, öne çıkan Tüberküloz belirtileri arasında konumlanır. Ancak, Tüberküloz belirtileri sadece bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Farklı Tüberküloz belirtileri de bulunur. Bunlar arasında ise iştahsızlık, istemsiz biçimde kilo vermek, yüksek ateş, geceleri terlemek, on beş günden fazla sürek öksürük yer alır.

 

Tüberküloz Nedenleri Neler?

Vatandaşlar Tüberküloz belirtileri kadar bu rahatsızlığa neyin yol açtığını da öğrenmek isterler. Tüberküloz çeşitli faktörler nedeniyle meydana gelir ve kişinin sağlığını ciddi manada tehlikeye sokar. Bu hastalık dünya çapında yaygındır. Ülkemizde de sık olarak görülür. Hastalık bulaşma yolu ile ortaya çıkar. Sanayileşme ile çoğalan göç oranı neticesinde hastalığın bulaşıcılığı da yükselmiştir. AIDS rahatsızlığına bağlı şekilde zayıflayan bağışıklık sistemi de bireyin tüberküloz mikrobuna karşı zayıflayan bağışıklık sistemini etkiler. Bağışıklık sistemi düşük olan kişileri daha kolay etkileyebilen bir hastalık türü olarak dikkat çeker. Akciğer grafiği ile hastalığın teşhisi konulur ve ardından laboratuvar kontrolleri ile çeşitli testlerin yapılması gerekir. Sonrasında ise tedavi sürecine başlanır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yetişkinlerde Çölyak Hastalığı Belirtileri

Yetişkinlerde Çölyak Hastalığı Belirtileri