weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Türkiye'de Kan Donduran Cinayet; Sevgilisine Fare Zehirli Pilav Yedirdi...

Türkiye'de Kan Donduran Cinayet; Sevgilisine Fare Zehirli Pilav Yedirdi...

Geçtiğimiz yıl Denizli'de, yol kenarında elleri ve ayakları kelepçeli, battaniyeye sarılı bir kadın cesedi bulundu. Cesedin Afganistan uyruklu Nadia Noori (30) olduğu belirlendi. Noori'nin yine Afganistan uyruklu erkek arkadaşı Sabour Sakhizadeh (21) tarafından yemeğine fare zehri karıştırılarak öldürüldüğü iddia edildi. Sakhizadeh, ilk ifadesinde cinayeti itiraf ederek "Cesedi sürükleyerek merdivenden indirdim, sesler çıkıyordu" dedi. Ancak bugün görülen duruşmada suçlamaları reddetti.

Türkiye'de Kan Donduran Cinayet; Sevgilisine Fare Zehirli Pilav Yedirdi...
Okunma Süresi: 5 dk

Türkiye'de geçen yıl işlenen vahşice bir cinayetin failleri Sakhizadeh ve kardeşi N. K. (15) bugün hakim karşısına çıktı. Sakhizadeh, polise verdiği ilk ifadesinde sevgilisini boğarak öldürdüğünü ve "Ağzından kan geliyordu. Yanına yatıp bir süre ağladım" dediğini kabul etti. Ancak mahkemede savunma yapan Sakhizadeh, "Ben bir şey yapmadım. O daha önce 3 kez Afganistan'da 1 kez de Türkiye'de intihar etmeye çalışmış. Midesi yıkanarak kurtarılmış. Ben onu çok seviyordum, neden öldüreyim?" şeklinde konuştu. Kardeşi N. K. ise cesedi taşırken yardım ettiğini ancak bunun farkında olmadığını söyledi. "Ben demir taşıdığımı zannettim. Sarılı haldeydi, içinde ceset olduğunu bilmiyordum" dedi. İkisi de suçsuz olduklarını iddia etti.

CİNAYETİ İŞLEDİKTEN SONRA CESEDİ BOŞ BİR ARAZİYE ATTI

Geçen yıl 11 Eylül Pamukkale ilçesinde 1968 Sokak'ta yol kenarındaki boş bir arsada meydana gelen olayda, kadını battaniyenin üzerinde hareketsiz görenler, 112 numaralı çağrı merkezi acil servisine haber verdiklerini söyledi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, Afgan uyruklu Nadia Noori'nin öldüğünü belirledi. Polis, Noori'nin battaniyeye sarılı, elleri ve ayakları plastik kelepçeyle bağlanmış cesedinin bulunduğu yeri dikkatle inceledi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Enstitüsü morgunda yapılan otopsi sırasında Noori'nin zehirlenerek öldüğü belirlendi.

PİLAVI FARE ZEHİRİYLE YAPMIŞ

Cinayet ekipleri, İstiklal ilçesinde yaşayan Noori'nin evinde, Afgan uyruklu sevgilisi Sabour Sakhizadeh tarafından yemeğine fare zehiri katılarak öldürüldüğünü belirledi. Tartışmanın ardından Noori'nin sevgilisi tarafından öldürüldüğü, vücudunun elleri üzerinden koli bandıyla bağlandığı, ayaklarının plastik kelepçeyle bağlanıp battaniyeye sarıldığı ve daha sonra bilinen iki koli içine yerleştirildiği belirlendi. tekerlekli el arabası ile 2 kilometre yol kat ettikten sonra boş araziye attılar. Tutuklu cinayet zanlısı Sakhizadeh, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BERABER YAŞIYORLARMIŞ
Polise verdiği ifadede kız arkadaşını kıskançlık nedeniyle öldürdüğünü itiraf eden Sakhizadeh, 2017 yılında annesi gibi kız kardeşi, babası gibi eniştesi kılığına girdiğini, onlarla birlikte Türkiye'ye geldiklerini ve bir süre sonra ele geçirildiğini söyledi. kimlik, yabancı. Sakhizadeh, 3 çocuk annesi evli Noori'yle 2 yıl önce Manisa'da sosyal medyadan tanıştığını, Noori'nin çocuklarını bırakıp kendisine şiddet uygulayan kocasının onu görmeye gelmesiyle birlikte yaşamaya başladıklarını söyledi.

CESEDİN YANINA YATIP AĞLAMIŞ
Noori'nin kendisini aldatması nedeniyle kavga ettiklerini söyleyen Sakhizadeh, şunları söyledi: “Bu yüzden tartıştığımızda ona 'Birlikte intihar edelim' dedim. Olay günü fareler için zehirli pirinç hazırladım. Biraz yedim ama pirinci bitirdi. Bir süre sonra artık yatakta nefes almadığını gördüm. Ağzından kan geliyordu." Yanına uzanıp bir süre ağladım. Sonra kardeşimi arayıp Nadia'yı zehirleyerek öldürdüğümü söyledim ve gelmemi istediğini söyledim. Ellerini bağladım. kardeşim gelene kadar rahatça taşıyabileyim diye ayaklarını plastik kelepçeyle battaniyeye sardım. Nadia'nın bütün kıyafetlerini bir çantaya koydum ve onu evinden dışarı sürükledim. kardeşimle birlikte yaşadım. "Nadia'nın bütün kıyafetlerini çantaya koydum. O sırada bizi kimse görmedi. Cesedi sürüklerken merdivenlerden aşağı taşıdığı için ses çıkarıyordu; "Yavaş hareket ediyordum. Kimse duymadı. Daha sonra iki tekerlekli çöp arabasına koyup yol kenarına bıraktık. "Olaydan dolayı çok üzgünüm" diye konuştu.

Kardeşinin cesedi taşımasına yardım eden N.K., "suça yardım" suçlamasıyla yargılandı. Soruşturmanın ardından Sakhizadeh hakkında "kasten kadın öldürme" suçundan ve suça sürüklenen N.K. hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası istendi. Hakkında Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "suç delillerini gizlemek" suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

POLİS İFADESİNDE CİNAYETİ KABUL ETTİ, MAHKEMEDE İTİRAZ ETTİ

4. duruşma, bugün Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada sanık Sabour Sakhizadeh ve kardeşi N.K. hazır bulundu. Onlar oradaydı. Duruşmaya sanık Sakhizadeh'in yakınları da katıldı. Duruşmada savcılık, "kasten kadın öldürme" suçundan suçlanan erkeğe, ciddi tahrik veya iyi halden indirimden yararlanılmaksızın müebbet hapis cezası verilmesinin kararına varıldı.

Sanık Sakhizadeh, mahkemede verdiği son savunmasında, sevgilisinin kendiliğinden yaşamına son verdiğini iddia etti. "Ben masumum. Sevgilim daha önce Afganistan'da 3, Türkiye'de 1 kez intihara teşebbüs etmiş. Her seferinde midesi yıkandıktan sonra kurtarılmış. Onu çok seviyordum, ona zarar vermem mümkün değil. Bana evli olduğunu ve 3 çocuğu olduğunu söylememişti. Eski eşi arayıp gerçeği anlatınca şok oldum. Ailem ondan ayrılmamı istedi ama ben gözü kararmıştım, vazgeçemedim" şeklinde konuştu.

Cesedi depoya taşımakla suçlanan N.K. ise kendini şöyle savundu: "Benim hiçbir suçum yok. Demir taşıdığımı zannediyordum. Ceset sarılı bir şekildeydi, içinde ne olduğunu anlamadım. Bana 'Depoya demir götüreceğiz' dediler. Paraya ihtiyacım vardı, onun için yardım ettim." dedi.

Mahkeme heyeti, verilen kısa aranın ardından kararını duyurdu. Mahkeme heyeti, N.K.'ya 'Suçu gizleme' suçundan önce 2 yıl hapis cezası verdi. Sonra sanığın yaşının küçük olması sebebiyle cezası yarı oranda indirilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. Diğer sanık Sakhizadeh'e ise 'Kadını tasarlayıp kasten öldürme' suçundan, ağır tahrik ve hal indirimleri uygulanmadan müebbet cezası verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meclis Üyeleri Birbirine Girdi; Kafa Attı, Burnunu Kırdı, Kan Revan İçinde Kaldı!

Meclis Üyeleri Birbirine Girdi; Kafa Attı, Burnunu Kırdı, Kan Revan İçinde Kaldı!