weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Yumurtlama Belirtileri

Yumurtlama Belirtileri

Yumurtlama Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Yumurtlama belirtileri merak ediliyor. Bu süreç, ergenlikten başlayarak menopoz dönemine dek sağlıklı her kadında görülen, yumurtanın içinde yer aldığı folikül isimli kesecikten fallop tüplerine bırakılmasına meydana gelen bir durumdur. Üreme döneminde her ay gerçekleşen regl döngüsü içinde oluşan bu durum, hamile kalmak isteyen kişiler için oldukça önemlidir. Bu aşamada rahme açılan fallop tüplerinde yer alan yumurta, sperm ile bir araya gelerek döllenir.

 

Yumurtlama Dönemi Nedir?

Genel olarak yirmi sekiz günde bir gerçekleşen regl döngüsünün ortasına denk gelen yumurtlama dönemi, yumurtalık rezervinde yer alan ve hormonların da etkisi ile olgun hale gelen yumurtanın fallo tüplerine bırakılması yolu ile gerçekleşmektedir. Bu zamanlarda yumurtlama belirtileri de gözlemlenir. Yumurtaların olgun hale gelmesi, ilk gün görülen regl kanamasını izleyerek altıncı günde başlayarak salınımın gerçekleştiği on dördüncü güne dek sürer. Her ay ortalama olarak üç ila otuz yumurta olgunlaşır. İçlerinden en olgun yumurta salınmaktadır. Yumurtlama süreci olarak tanınan bu süreç, hormonların uyarılması ile başlar. Gebelik için gereken yumurta salınımı yirmi dört saat devam eder. Dönemde genelde tek bir yumurta tüplere salınsa da kim zaman yirmi dört saat içinde birden çok yumurta salınabilir.

 

Yumurtlama Belirtileri Nelerdir?

Kadınlar, yumurtlama belirtileri hakkında bilgi almak isterler. Bu durum özellikle de hamile kalmak isteyen kadınlar için son derece önemlidir. Ovülasyon dönemi belirtileri her ay düzenli biçimde hissedilen bir durum değildir. Belirtilerin görülmemesi, yumurtlamanın olmadığı manasına gelmez. Bazı kadınlar yumurtlama belirtileri daha yoğun hisseder. Kimileri ise hiç hissetmez. Fakat yumurtlama sürecinde karın alt alanında ağrı yaygındır. Bazal vücut ısısı da yumurtlama belirtileri arasında yer alır. Vücut ısısının yüksek olması, yumurtlama dönemini işaret edebilir. Elbette yumurtlama belirtileri bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Başka belirtiler de kadınların yumurtlama sürecinde olduğunu gösterebilir. Mesela rahim ağzı açıklığı artar, koku ve tat hassasiyeti söz konusu olur, karın şişkinliği görülür, cinsel istek artar ve memelerde hassasiyet ortaya çıkar.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akciğer Enfeksiyonu Belirtileri

Akciğer Enfeksiyonu Belirtileri