3 Farklı Ülkeden Ve 25 Farklı Şehirden Gelen Bisikletseverler Kocaeli'de Buluştu

Kocaeli’nin doğa turizmi rotalarını tanıtmak için düzenlenen 4. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali kapsamında 350 bisikletçi Kandıra’da buluştu.

Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali 350 Bisikletçiyi Buluşturdu

Kocaeli’nin doğa turizmi rotalarını tanıtmak için düzenlenen 4. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali kapsamında 350 bisikletçi Kandıra’da buluştu.

Kandıra, Doğal Güzellikleriyle Festivalin Ev Sahipliğini Yapıyor

Kocaeli’nin doğal güzellikleri ve mavi bayraklı plajları ile tanınan gözde ilçesi Kandıra, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivaline ev sahipliği yapıyor. Festival, doğal zenginliklerini tanıtarak turizmi canlandırmayı amaçlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, Kandıra Belediyesi ve Kocaeli Bisiklet Platformu tarafından düzenlenen etkinlik, 12-15 Eylül tarihleri arasında Kandıra’da gerçekleşiyor.

Bisikletçiler Kerpe Ömerağzı Kamp Alanında Konaklıyor

Festivale katılan 350 bisikletçi, Kerpe Ömerağzı kamp alanındaki çadır ve karavanlarda konaklıyor. İlk gün Kerpe Kartalkayalar rotasında keyifli bir sürüş gerçekleştiren bisikletçiler, gün batımında Kerpe halkının ve tatilcilerin ilgisiyle karşılaştı.

Kocaeli’nin Doğa Turizmi Parkurları Tanıtılıyor

Kocaeli'nin 2500+ kilometrelik yürüyüş ve bisiklet parkurları festival kapsamında tanıtılıyor. Festivalin amacı, bisiklet turizminin gelişmesi ve Kocaeli'nin turizm potansiyelinin artırılmasıdır. Kocaeli'nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için çekici bir etkinlik olan festival, uluslararası katılıma da sahiptir.

Kandıra Sahil Bisiklet Rotaları 90 Kilometrelik Uzunlukta

Kandıra'nın turistik mekanları ve Kocaeli Doğa Turizmi Parkurları kapsamında hazırlanan 90 kilometrelik bisiklet rotaları tanıtılıyor. Festival, Kocaeli'nin turizm potansiyelini artırmayı ve bisiklet yollarını geliştirmeyi hedefliyor. Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk'tan bisiklet tutkunlarının da katıldığı festivale ilgi oldukça yoğun.

Festivalde Çeşitli Rotalarda Bisiklet Sürüşleri Gerçekleştiriliyor

Festival kapsamında Cebeci-Babalı, Cebeci-Pembe Kayalar, Kerpe-Sarısu-Kandıra Merkez ve Akçakoca Anıt Mezarı gibi farklı rotalarda bisiklet sürüşleri düzenleniyor. Festivalin finalinde ise kapanış töreniyle birlikte 4. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali sona erecek.

3-ulke-ve-25-sehirden-350-bisikletci-kocaelide-bulustu 3-ulke-ve-25-sehirden-350-bisikletci-kocaelide-bulustu 3-ulke-ve-25-sehirden-350-bisikletci-kocaelide-bulustu 3-ulke-ve-25-sehirden-350-bisikletci-kocaelide-bulustu

İLGİLİ HABERLER