Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Melankolik Ne Demek?

Melankolik Ne Demek?

Melankolik Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Melankolik ne demek sorusu için çeşitli anlamlar barındıran cevaplar bulak mümkündür. Hem bir duygu durumu hem de kişilik yapısı olarak karşımıza çıkan bir kelime olmaktadır. Kara sevda ya da yoğun negatif duygu olarak ifade edilebilir. Bazı insanlar kişilik yapıları gereği devamlı melankolik olabilmektedirler. İçine kapanık ve hüzünlü bir ruh hali olmanın yanı sıra geçici olabilecek bir depresyon döneminde de görülebilir.

 

Melankolik Bir İnsan Ne Demek?

Melankolik kelimesi her ne kadar günümüzde daha fazla biliniyor olsa da eski zamanlarda da kullanılan bir tabirdir. Sürekli bir iç sıkıntısı içinde olan ve hüzün veren durumları ifade eder. Melankolik bir insan ne demek diye merak edenler bulunmaktadır. Kara bir duygu durumu olan melankoli, bazı insanlarda kişilik yapısı gereği bulunur. Özellikle kurban rolünü üstelenen kişilerde görülen bu durum, umutsuzluğu temsil etmektedir. Her yaşanan olayda bir tek o kişinin başına böyle şeyler gelebileceğini, şansız olduğunu, zaten hayatının çok kötü olduğunu ve buna benzer gerek isyankar gerekse mutsuz bir düşünce içinde olabilmektedirler. Melankolik bir insan ne demek diye düşünenler, bu duygu durumları içinde olan insanları örnek olarak görebilirler.

 

Melankolik İnsanlar Nasıl Olur?

Melankoli aslında bir depresyon türüdür demek doğru olur. Sürekli umutsuzluk ve hiçbir şeyin yolunda gitmeyeceği düşüncesi, kişilerin hayata karşı olan sevincini yok etmektedir. Bu nedenle, mutsuzluk, sürekli ağlama ya da isyan, hiçbir iş yapmak istememe gibi eğilimler olabilmektedir. Melankolik insanlar nasıl olur denildiğinde akla ilk gelen kesinlikle depresyon durumundaki kişiler olmaktadır. Major Depresif Bozukluk olarak adlandırılan üst seviye depresyon türüne yakın bir noktadır. Bundan dolayı hayata olan bakış açıları negatif ve isyankardır. Böyle kişilere kesinlikle psikolojik destek gerekmektedir. Aksi taktirde zaten hayatın hep kötü gideceğine olan inançlarıyla, kendilerine zarar verebilecekleri depresyon seviyelerine ulaşabilirler.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kevaşe Ne Demek?

Kevaşe Ne Demek?